Cursussen en workshops

Vanuit de Ademboom worden regelmaat cursussen en workshops georganiseerd, gericht op het vergroten van een ontspannen ademhaling, lijf en hoofd. In een kleine groep onderzoeken we hoe hoog jouw spanningsniveau is en hoe je dit bij kunt sturen. We gaan in op de achtergrond en invloed van stress en doen eenvoudige aandachts-, bewegings- en ademoefeningen. Deze oefeningen kan je thuis ook gemakkelijk toepassen.


Introductiecursus Bewust Ontspannen ~ nieuwe groep start 17 mei 2024

 

Van nature kunnen we allemaal ontspannen. Echter, het gevoel van ontspannen zijn en gemakkelijk ademen raken we als gevolg van uiteenlopende oorzaken soms kwijt. Vaak zonder dat we ons dat echt beseffen; we zijn er aan gewend geraakt.

Tijdens de introductiecursus Bewust ontspannen nemen we de tijd om te onderzoeken hoe het met jouw spanningsniveau gesteld is en leer je hoe je je kunt verbinden met een ontspannen lijf, adem en geest. 

 

Voor wie?

Voor iedereen die bewust met ontspanning bezig wil zijn. Of je nu merkt dat je steeds meer spanning vasthoudt, lichte klachten hebt die mogelijk met spanning samenhangen, of graag preventief meer ruimte voor ontspanning in wilt bouwen.  

Doordat we de adem in de oefeningen op een indirecte manier beïnvloeden, is deze cursus ook heel geschikt voor mensen die merken dat focussen op de adem meer benauwd maakt of tot meer klachten leidt.

 

Wat kan je verwachten?

We gaan op zoek naar een ontspannen lijf en hoofd. Dit doen we door stil te staan bij hoe spanning zich opbouwt en hoe we in balans kunnen komen, en vooral door het doen van praktische oefeningen. De oefeningen vinden hun oorsprong in de methode van Dixhoorn en maken gebruik van eenvoudige bewegingen, adem en aandacht.

 

Praktische informatie: 

  • Vijf lessen van 75 minuten (de eerste les duurt 90 minuten)
  • Data: Vrijdag 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni
  • Tijd: 13.15 tot 14.30 uur 
  • Investering: EUR 137,-
  • Mogelijkheid tot een verdiepende individuele sessie in de periode van de cursus, totale investering wordt dan EUR 177,- (kosten voor een individuele sessie bedragen normaal gesproken EUR 70,-)
  • Docent: Caroline de Sonneville, adem- en ontspanningstherapeut
  • Locatie: Yogastudio Córazon, Goudenregenstraat in Den Haag
  • Geen sportkleding nodig, lekker zittende kleding is voldoende

 

De cursus gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen

 

Wat eerdere deelnemers zeggen:

Ik vind het fijn dat je hierbij kunt bewegen. M’n hoofd wordt daardoor rustiger. - Ilse, 34 jaar

Prettige docent, fijne sfeer en toegankelijke oefeningen! – Bas, 58 jaar

Ik heb veel geleerd over mezelf en heb nu tools om mijn eigen spanning beter te regelen. – Miranda, 42 jaar

 

Wanneer je veel of sterke klachten hebt op het gebied van hyperventilatie, angst- en paniek, slapen of overspannenheid, overleg dan eerst even met me of deelname aan de cursus verstandig is, of dat individuele begeleiding meer van toepassing is.

Twijfel je, wil je meer informatie of iets overleggen? Bel of mail gerust (06 30590712 / caroline@deademboom.nl). Je kunt me ook een berichtje sturen via onderstaande link.

En weet je nu al dat je mee wilt doen? Meld je dan aan via de blauwe knop!   


Loopt jouw spanning regelmatig te hoog op? Heb je je vaak last van een opgejaagd gevoel? Wil je leren hoe je je door de dag heen rustiger kunt voelen? Kom ervaren wat lichaamsgerichte oefeningen voor jou kunnen betekenen.


Verdiepingslessen adem & ontspanning

Elke maand is er een  verdiepingsles voor oud-cliënten en oud-deelnemers van cursussen. In deze les doen we achter elkaar diverse instructies, zonder onderbreking.  Dit maakt dat je dieper in ontspanning kunt komen.

 

Deze lessen zijn ideaal om je ontspanvaardigheden te vergroten en verdiepen, instructies die weggezakt waren nog eens op te halen, een reset-moment te ervaren en even te voelen hoe het er mee is en wat je nodig hebt.

 

Data voorjaar 2024:  donderdag 11 april (9-10u), vrijdag 17 mei (12-13u), donderdag 6 juni (9-10u), maandag 24 juni (13.30-14.30u) en donderdag 11 juli (9-10u)

 

Alle lessen vinden plaats in yogastudio Corazón in Den Haag. Je betaalt EUR 15 per les.

 

Heb je eerder meegedaan aan een cursus of ben je oud-cliënt  en heb je interesse in de vervolglessen? Van harte welkom! Je kunt je via deze link opgeven of je interesse kenbaar maken.


Workshops

Er staan op dit moment geen nieuwe workshops gepland.Cursussen en workshops voor bedrijven

De Ademboom verzorgt ook workshops en cursussen voor werknemers, op locatie.  Onder andere voor het SCP, basisschool de Buutplaats en het CAOP heb ik workshops verzorgd. Neem contact op om de mogelijkheden te overleggen.


Heb je interesse in deelname aan een cursus? Of heb je ideeën voor samenwerking? Wil je iets vragen? Ik hoor graag van je!