Power-power-powernap

Ik ben een fan van powernaps. Zeker in perioden van drukte, stress of slaaptekort. Jaren geleden las ik een stukje over de NASA-powernaps en werd nieuwsgierig. Onze kinderen waren in die periode jong en de nachten vaak onderbroken en kort. Mijn werk vroeg op dat moment meer energie dan ik eruit haalde. Hoe aanlokkelijk was het idee om overdag even te gaan liggen en met energie weer op te staan!

Het kostte me behoorlijk wat moeite om er aan toe te geven, want tjee wat voelde ik me schuldig of slecht: ik had nog zoveel te doen en dan ging ik op de bank liggen?! 

Het feit dat het maar 20 minuten zou zijn, maakte dat ik me er toch aan over kon geven. Vaak sliep ik, soms ook niet. Mijn hoofd was dan te druk. Dan probeerde ik mezelf het toch zo comfortabel mogelijk te maken met een dekentje over me heen, 20 minuten mijn ogen dicht en mezelf toestaan dat ik mocht liggen. Dat haalde al wat druk van de ketel en ik gaf mezelf een schouderklopje dat ik even de tijd had genomen om te rusten. En als ik wel had geslapen? Dan werd ik na 20 minuten gewekt en echt waar: de rest van de middag voelde ik me frisser en energieker!

Ik nodig je uit het ook eens te proberen. Zorg dat je niet langer dan 20 minuten slaapt. Waarom? Dan heb je nog niet je diepe slaap bereikt en kan je gemakkelijker wakker worden. Ik zet mijn wekker vaak op 22-25 minuten, zodat ik de eerste minuten tijd heb om me aan het liggen over te geven. Trek warme sokken aan of leg een dekentje bij de hand. Gun jezelf na afloop nog een paar minuten om te blijven liggen. En start na je powernap met een activiteit die niet teveel (denk)energie kost, of iets wat je leuk vindt om te doen.

Laat je me weten of het bevalt?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.