De Ademboom

Iedereen kent periodes van hoge spanning. Soms heb je duidelijk wind tegen en te maken met ziekte, verlies of andere tegenslag. Maar ook als het je voor de wind gaat, kan spanning zich langzaamaan opbouwen. Bijvoorbeeld in een tijd van zorg voor kinderen, een enerverende baan of een drukke sociale agenda. Mogelijk ervaar je jouw situatie niet als stressvol maar juist als avontuurlijk of ‘lekker druk’. Of misschien ken je niet anders: je bent nieuwsgierig, ondernemend en begaan met anderen, en daardoor eigenlijk altijd bezig.  

Spanning hoort bij het leven... maar een langdurige overspanning niet!

Als spanning zich opbouwt en in je lichaam blijft, kan dit op den duur voor uiteenlopende klachten gaan zorgen, zoals:

een continue onrustig gevoel

niet lekker door kunnen ademen

slecht slapen, moe wakker worden

(toenemende) ongemakken in je lijf zoals rug-, schouder/nek-, of buikklachten 

Misschien heb je al een en ander geprobeerd maar kom je niet écht van je klachten af. En heb je er inmiddels niet alleen zelf last van, maar beïnvloedt het ook je omgeving. Het is een cirkel waar je in zit en niet goed uit lijkt te komen…

Caroline de Sonneville

Mijn naam is Caroline. Als adem- en ontspanningstherapeut methode Van Dixhoorn kan ik je helpen om te achterhalen of jouw klachten samenhangen met een te hoge spanning in je lijf, adem en hoofd. Samen onderzoeken we hoe je deze spanning kunt verlagen.

Meer weten over mijn achtergrond? Lees hier verder.


Ontvang je graag regelmatig inspiratie, tips en oefeningen omtrent ontspanning (maar wil je niet dagelijks gespamd worden)?  Meld je dan hieronder aan. Je ontvangt ook meteen drie tips voor een meer ontspannen ademhaling.

Meld je hier aan voor inspiratie per e-mail en ontvang direct het gratis adem e-book!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de privacyverklaring.


Wil je weten of adem- en ontspanningstherapie iets voor jou zou kunnen betekenen? Lees dan hieronder verder over stress en ontspanning en check meteen hoe het met jouw spanningsniveau gesteld is. 


Ook zij kozen voor meer ontspanning in hun leven:

Caroline is een erg fijne, rustige vrouw met een luisterend oor. Ze kan je op een geduldige manier laten ervaren hoe en waar naar toe je moet ademen en hoeveel ruimte je eigenlijk in je lichaam hebt om te ademen.

Mijn adem zat heel hoog en Caroline heeft me geleerd te ervaren dat ik veel meer ruimte heb in mijn lichaam om te ademen.

Dit helpt mij enorm om rustig te worden wanneer er stress of paniek dreigt. En daarbij wordt het steeds meer mijn natuurlijke ademhaling. Ik ben hier erg blij mee. Bedankt!

Erica, 56 jaar (ademklachten bij burn-out)


Zonder dat ik het in de gaten had heb ik in de loop der jaren heel wat spanning in mijn lijf opgebouwd. Daardoor ontstonden er diverse klachten die ik niet kon verklaren.

Caroline heeft mij op een hele prettige manier ontspannings- en ademoefeningen volgens de methode van Dixhoorn geleerd die niet moeilijk zijn en die je thuis gemakkelijk kunt uitvoeren.

Het heeft gemaakt dat ik me veel meer bewust word als ik spanning vasthoud en niet goed adem. Ik herken het nu, krijg als het ware een seintje. Ik kan er dan iets mee en kan de spanning veranderen in ontspanning.

Janny, 71 jaar (onbegrepen lichamelijke klachten)


Ik dacht dat ik hiervoor wist wat ontspannen was, nou echt niet, in mijn hoofd denderde het eigenlijk altijd door. Nu ervaar ik pas hoe het is om me echt ontspannen te voelen!

Angela, 28 jaar (ademklachten en algehele gespannenheid)